Ik vertel graag wat meer over mezelf en mijn achtergrond.

Vanaf 2012 woon ik op Curacao maar ik ben in een dorp in het zuiden van Nederland opgegroeid. Echter kon ik in Nederland niet goed omgaan met de snelheid van het leven, de strakke kaders waarin alles georganiseerd is. Ik had meer rust nodig, meer tijd en meer ruimte, letterlijk en figuurlijk, om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Om sterker en veerkrachtiger te worden. Dat gevoel vind ik hier op Curacao.

De rode draad in m’n leven is altijd geweest dat ik op zoek was naar een plek, een plek in de wereld waar ik mezelf kon zijn, waar ik me veilig voelde, van waaruit ik de wereld kon gaan ontdekken. Vanaf jongs af aan heb ik geworsteld met angsten, gevoelens van heimwee, er niet bij horen, op m’n tenen lopen … De enige plek waar ik me helemaal vrij voelde was op de balletschool. Later ben ik dan niet voor niets ook dans- en yoga instructrice geworden. De kern daarvan is hoe belangrijk het is om te kunnen ontspannen, je vrij te voelen in je lijf en geest. Je te kunnen uiten, jezelf te kunnen laten zien ofwel, een ultieme vorm van zelfexpressie voor mij.

Na mijn jeugd werd ik kinderverpleegkundige, waarin ik wederom deze thema’s van het leven tegenkwam. Kinderen met ernstige ziektes, wanhopige en vooral hele angstige ouders. Vragen die komen over de zin van het leven, loslaten, overgave, bezinning … Eigenlijk de essentie van het leven.Toch voelde de ziekenhuiswereld niet vrij voor mij. De kaders waren te strak, te protocollair. Geen werkplek waarin ik de juiste steun kon bieden, het luisterende oor kon zijn voor de mensen. Dit wilde ik niet langer. Ik wilde vanuit m’n eigen sfeer, tijd, omgeving kunnen doen, maar ik wist, dit is mijn talent.

Mijn talent is jou ruimte te geven om te ontdekken wie je in essentie bent, je krachtiger laten worden. Ik doe via het gesprek aan te gaan, vragen te stellen, ruis wegnemen, het verhaal helder maken. Daarnaast gebruik ik mijn handen als krachtig instrument. via massage, de kunst van aanraken, breng ik jou terug naar de kern. Jij voelt weer veiligheid, stilte, liefde en geborgenheid in jezelf.

Naast al deze toch wel serieuze kanten van het leven, onderschat ik zeker niet de kracht van humor en plezier. Mensen vragen weleens of ik mezelf spiritueel vind? Mijn antwoord is dan..  Spiritualiteit is voor mij leven met een open mind, je eigen weg gaan,  plezier maken, lekker eten en drinken, vrij zijn en vooral gewoon leven met beide benen stevig op de grond… Als dat er niet is, is de rest voor mij allemaal gebakken lucht.

Zeker nu ik in 2017 en 2019 moeder ben geworden, ervaar ik des te sterker hoe belangrijk relativering is, leven in het moment, want dat is wat moederschap mij laat zien. Verbinding maken vanuit je hart, spelen en geduld hebben. Als ik naar mijn zwangerschappen en kindjes kijk besef ik hoe belangrijk een basis van rust en vertrouwen is. Zodat elke nieuweling vanuit een veilige plek in zijn of haar eigen tempo de wereld mag gaan ontdekken. En dit begint bij de zwangerschap. Ik vind het elke keer weer een eer als ik een zwangere vrouw en de ongeborene mag begeleiden in dit proces.